<$BlogRSDUrl$>

6/14/2006

 
Allemaal eikels

Denk: parkeerplaats aan het strand bij Scheveningen.
Een uur of half tien 's avonds
Blonde stoten in bikini's met gouden gespen en schelpen.
Mannen die allemaal aan het bellen zijn.
Strak geparkeerde auto's.

Men bedenkt allemaal tegelijk dat het strandbezoek nu maar eens ten einde moet zijn wat resulteert in een lange rij bij de parkeerautomaat.
Sommige mensen gaan gewoon in de rij staan om hun parkeerkaartje te betalen. Ik ben ook zo'n sukkel. Met de parkeerticket in de hand lopen wij, sukkeltjes, na betaling naar onze auto.

Anderen halen eerst hun auto op. Ze laten hun auto dubbelgeparkeerd op de weg staan, vlakbij de parkeerautomaat. Ze stappen uit en doen hun alarmlichten aan, dat dan weer wel. Hun auto verspert de doorgang voor de mensen, sukkeltjes als ik, die met de ticket in de hand of tussen de lippen geklemd, naar de slagboom willen.

De assertieven staan in een rijtje van vijf auto's achter elkaar dubbelgeparkeerd ter hoogte van de parkeerautomaat.
Sommige sukkeltjes gaan toeteren. De sukkeltjes gaan verwensen. Ze kunnen er niet door.
De assertieven die in de rij staan bij de parkeerautomaat roepen de sukkeltjes toe dat we maar even geduld moeten hebben en dat we er toch makkelijk langskunnen, als we maar ons rijbewijs gehaald zouden hebben, kankerwijven.

Er is inmiddels een rij van sukkeltjes ontstaan, zo'n vijftien auto's die allemaal moeten wachten tot de assertieven klaar zijn bij de betaalautomaat.

De golf gti drie auto's achter mij is het zat. Met piepende banden maakt hij zich vrij van de sukkelrij en rijdt tegen de richting in, op de linkerbaan, langs de dubbelgeparkeerde auto's. Op dat moment komen er auto's de parkeerplaats op. De golf gti verspert de weg voor hen.

De situatie is nu dus:
- vijf dubbelgeparkeerde assertieven met alarmlichten aan
- een zwarte golf gti, voormalig sukkel, die aan het spookrijden was en halverwege de rij dubbelparkeerders is gestrand
- een hummer die net de parkeerplaats opkomt en die ook halverwege de dubbelparkeerders is gekomen, grill aan grill met de golf gti.

De hummer wordt gevolgd door andere auto's die net de parkeerplaats zijn op komen rijden, waardoor de hummer ook niet meer achteruit kan om de gti er door te laten. Het staat vast en ik heb het zien gebeuren.

De man van de hummer stapt uit en gebaart naar de man in de gti. De man in de gti scheldt terug en wijst naar de assertieven met hun dubbelgeparkeerde auto's. De assertieven vinden dat hij zijn rijbewijs maar had moeten halen, kankerjood.

De sukkeltjes, de hummer en de gti wachten tot de assertieven hun parkeerkaart hebben betaald en allemaal zijn ingestapt. 35 minuten later duw ik volledig opgefokt mijn parkeerticket in de gleuf en zie eindelijk de slagboom omhooggaan.

This page is powered by Blogger. Isn't yours?