<$BlogRSDUrl$>

4/26/2006

 
Speen

Het lijkt misschien wel een speen, op het eerste gezicht, maar als je beter kijkt, zie je dat mijn zoontje een sigaar rookt.

Hij lurkt zo volwassen aan zijn sigaar, alsof hij al jaren ervaring heeft met de rokerij. Met handen, zonder handen. Soms neemt hij de sigaar even uit zijn mond, om de as eraf te slaan, of om 'm even opnieuw aan te steken. Of hij moet even een liga wegwerken. Als alles in orde is bevonden, stopt hij de sigaar weer terug in zijn mond. Dit alles is een onbewuste handeling, ingesleten routine.

Als hij even iets moet zeggen, of schreeuwen, of als hij even huilt, rolt hij de sigaar ervaren naar zijn mondhoek en gaat door met wat hij moet doen. De sigaar blijft hangen in de linkermondhoek, wat hij ook doet. Als hij weer klaar is met huilen of schreeuwen rolt hij de sigaar zonder handen weer naar het midden van zijn mond en lurkt verder.

En nog zoiets. Mijn zoon drinkt ook geen flesje warme melk. Hij slaat bier achterover. Hij pakt het glas op, met een hand, en gooit het vocht in zijn keelgat. Soms boert hij na zo'n grote teug.

This page is powered by Blogger. Isn't yours?