<$BlogRSDUrl$>

1/18/2006

 
Minderen

We voelden ons zo fit, na 4 dagen zonder alcohol, dat we besloten geen wijn meer te kopen. Dan konden we ook niet in de verleiding komen.

Maar zondag hadden we toch zin. Hadden we het ook niet een beetje verdiend? Ja toch? De flessen sloeberwijn waren op, dus uit nood openden we dan maar de prachtige wijn uit 2001 die eigenlijk voor het kerstdiner hadden bestemd. We genoten.

Maandag. Nee, eigenlijk niet drinken. Ach, wat zou het ook. Wel zin, maar geen wijn in huis. Oja, die Bordeaux van deelgemeente X lag er nog steeds. Vaag etiket, waarop het jaartal van de bordeaux ontbrak. Zonder enige illusie de fles ontkurkt. Ons door de zuurte een weg gebaand. Drinken is soms hard werken.

Dinsdag gingen we echt niet drinken. Echt niet. Nou goed. Eentje dan. We zaten ten slotte allebei nog hard te werken om 23.30 uur. Met een glas wijn erbij zit het nu eenmaal lekkerder achter het toetsenbord. We keken in het wijnrek en vonden de allerallerlaatste fles rode wijn. Chateau Landall, een fles die we ooit bij een verblijf op een bungalowpark cadeau hadden gekregen. Minder zuur dan de wijn van de deelgemeente, maar toch een behoorlijke aanslag op het glazuur van ons gebit.

Vandaag is per decreet van de wijnpolitie het niet-doordeweeks-drinken opgeheven.

This page is powered by Blogger. Isn't yours?