<$BlogRSDUrl$>

10/11/2005

 
Spiegel

We werkten gezamenlijk aan een project. Eerst pakten we het nog volgens de geldende normen aan. Maar toen kwam een opdrachtgever die het anders wilde. We deden wat water bij de wijn. Als we de grote lijn maar vasthouden, weet je. En toen we geen gegevens konden vinden over dat andere punt, deden we nog een beetje water bij de wijn. Geen probleem, het was maar een mineur fundamenteel puntje. En om het verhaal mooi rond te maken, moest er nog een beetje water vloeien. Was meer iets taligs dan iets fundamenteels, toch?

Soms opperde een van ons dat we het toch iets grondiger moesten aanpakken. Maar dan susten de anderen al snel dat het zo toch ook kon, veel sneller, en he, we waren toch allemaal experts, het ging hartstikke goed zo. Ja, inderdaad. Hartstikke goed.

Gisteren werd ons project tegen het licht gehouden. Het was Flut, luidde het oordeel van de collega's. Geheel en Al Flut.

Ik deed lang over mijn fietstocht naar huis, veel langer dan normaal. Het kwam doordat ik een zware rugzak meetorste. Gevuld met schaamte.

This page is powered by Blogger. Isn't yours?