<$BlogRSDUrl$>

12/02/2004

 
Sollicitatiebrieven

Van de week kwamen de brieven binnen voor de 'startersfunctie.' Nog maar net afgestudeerden leggen hun ziel en zaligheid in pagina's tellende cv's en brieven.

Een Chinese kandidaat stuurt een pakket van 25 pagina's, inclusief foto's, getuigenissen en een sollicitatiebrief van 4 kantjes. Hij noemt allemaal redenen waarom hij zo geschikt is voor deze baan. Op pagina vier komt de uitsmijter: 'Finally, I would like to state that it is not a problem for me to engage in the project and the work on the relating research'.
Dat is fijn, want dat is precies de baan die is geadverteerd.

Een sollicitant vermeldt onder het kopje 'relevant arbeidsverleden' dat hij bij Spaans restaurant 'Sol' heeft gewerkt. Hij zat daar in de bediening maar deed tevens voor- en nagerechten, zowel warm als koud. Hij staat bekend als harde werker en dat kunnen we natrekken bij baas Antonio, als we willen.

Twee kandidaten laten niet onvermeld dat zij over 'bijzondere vaardigheden' beschikken, zoals een rijbewijs B.

De categorie hobbies is goed gevuld. De Nederlandse kandidaten doen aan lezen, koken, wandelen en filmbezoek. Zeilen is ook populair. Eentje houdt van outdoor karten (en indoor in de winter). De buitenlandse kandidaten houden het op reizen 'especially to remote places', kalligraferen, en musisceren.
De mooiste hobbies had een Aziatische student. Ze hiel van 'organizing' maar vooral van 'making friends.'

This page is powered by Blogger. Isn't yours?