<$BlogRSDUrl$>

12/07/2004

 
Derde wereldoorlog

Er was lang over gefluisterd, maar deze ochtend was het peloton gesignaleerd in onze wijk. Een commando-eenheid van zes man had zich afgesplitst en, gekleed in dikke jassen (kernwapen-werend), brillen en blauwe oorbeschermers, verzamelden zij zich aan het begin van onze straat.

Ze stonden dreigend op een rijtje, benen wijd, bewapend met zwaar materieel. Op een onhoorbaar signaal van de middelste strijder, op zo'n manier gegeven dat het alleen voor de leden van de commando-eenheid begrijpelijk was, splitste het groepje zich in tweetallen. Dit varkentje hadden ze vaker gewassen, dat zag je zo. Als een goed geoliede machine vond een ieder zijn taak.

Twee commando's tastten met grote detectoren de trottoirband af, op zoek naar terroristische activiteiten. Zij werden op de voet gevolgd door een tank-achtig voertuig met zwaailicht, bestuurd door twee chauffeurs met dezelfde beschermkleding. Achter de rupsbandenwagen liepen nog eens twee commando's voor het geval de twee verkenners iets over het hoofd hadden gezien. Af en toe bukten zij en smeten het object achteloos in een container van het voertuig.

In een half uur was onze straat van terroristische elementen gezuiverd.

Ik kan me niet herinneren dat dat die bladerblazerij vroeger ook zo dreigend was.

This page is powered by Blogger. Isn't yours?