<$BlogRSDUrl$>

11/08/2004

 
Goede schoenen

Hij was filosoof. Hij had volgens mijn hoofdrekensom de leeftijd van een man bereikt, maar was nog geheel jongensachtig in zijn verschijning. Na de moeilijke verhouding tussen religie en de moderniteit voor eens en altijd geanalyseerd te hebben, kregen we het over schoenen. De mooie jongensman bleek van schoenen te houden. Hij kocht graag schoenen en gooide ze nooit weg.

Ik zei dat het me voor een man ingewikkelder leek dan voor een vrouw, om van schoenen te houden. Vrouwen mogen losgaan. Glitters, bandjes, veters, stilettohakken. Maar bij mannen is het al gauw te.
Als het al te zichtbaar is dat een man veel moeite heeft gedaan voor zijn uiterlijk, is de lol er eigenlijk al vanaf voor veel vrouwen. Glad gefohnde haren, doorzichtig ondergoed, zonnebank bruin...lief geprobeerd maar het doet allemaal alleen maar afbreuk aan de verschijning.

Ja, en de meeste mannen willen ook niet voor homo doorgaan, viel een vriendin van hem bij.

De mooie filosoof vond het niet erg om voor homo door te gaan maar was het verder eens met ons. Hij moest het zoeken in kwaliteit van de materialen en een goede afwerking. Deze geringe bandbreedte ontnam hem geenszins het plezier om schoenen te kopen. Want met goede schoenen werd alles beter. Je kon goedkope kleding aanhebben, maar met mooie schoenen eronder leek het toch nog heel wat.

Een goede aanvulling van mijn geboden lijst. Met goede schoenen wordt alles beter.

This page is powered by Blogger. Isn't yours?