<$BlogRSDUrl$>

9/28/2004

 
Het feestje en de buurman

De buurman bleef onverwacht lang hangen op ons feestje. Zijn vrouw was allang naar huis, maar hij vermaakte zich uitstekend met onze gasten, die hij geen van allen eerder had gezien.
Voor iedereen had hij gesprekstof. Met mijn vriendin-de-arts sprak hij over de nieuwe infectieziekten. Hij wist de exotische ziektes bij naam te noemen. Terwijl hij de flessen wijn opende en iedereen van drank voorzag, wisselde hij met de nerds wat uit over de nieuwste gadgets. Later ging hij even bij een groepje zitten dat arty videoclips aan het bekijken was. Hij bleek wat van alternatieve muziek te weten en van de regisseur van deze clips in het bijzonder. En passant besprak hij de voor- en nadelen van de beamer waarmee de clips werden projecteerd. We bleken net het verkeerde model te hebben, want met deze lamp ging het vaak mis.

Rond een uur of twee vertrokken de meeste gasten. De buurman nestelde zich in de lekkerste stoel om nooit weer weg te gaan. Met mijn catering-vrienden sprak hij over de geneugten van de catering, daar had hij ook nog in gezeten.

Hij richtte zich ook even tot R. en mij. De meeste stellen werden ingekakt als ze kinderen kregen. Ze konden nergens anders meer over praten. 'Maar ik vind jullie er niet minder leuk op geworden sinds jullie een kind hebben.' Hij nam een slok van zijn wijn. 'Ook niet leuker trouwens.'

Het einde van het feestje was nog lang niet gekomen.

This page is powered by Blogger. Isn't yours?