<$BlogRSDUrl$>

4/12/2004

 
Cocaine fuelled incident

Geitenboerderij met vriendin in Amstelveen, logeerpartij van Inez, doorzakken met de buurmannen, mijn eerste fietstocht met Lena voorop, eieren zoeken met acht vrienden met kinderen, eieren schilderen met mijn familie en, vooruit pap, het gaat alweer wat beter, we nemen er nog eentje...een vrolijk paasfeest.

Highlights:

- De mooiste uitdrukking: Inez vertelde dat een vriendin haar dochter omschreef als een 'cocaine fuelled incident'

- Fijn begin van de dag: koffiedrinken zonder haast in de Witte de With straat met Inez, eindeloos bijpraten, de afstand Nederland- Engeland vervagend met elke cappucino.

- Goed: dat ik de buurmannen na wijn-avond wel op hun schouders had willen slaan en hen willen zeggen: wat fijn dat we buren zijn.

- Vroeg: op 1e paasdag al om 09.00 uur op de fiets, dochtertje voorop.

- Vertedering: mijn dochter die voor het eerst een geitje aait op de kinderboerderij, al zou prikken een preciezere beschrijving zijn. Ze kan niet kiezen tussen het uit opwinding wapperen met haar handjes en de nieuwsgierigheid om het beestje aan te raken.

- Tevreden: discipline opgebracht om nog voor het paasontbijt te joggen (en het is opmerkelijk te zien hoe de hele wereld dan al wakker is, druk bezig met mountainbiken, hardlopen, eieren zoeken)

- Fijn: een oude Loutertraditie in ere hersteld: eieren beschilderen. Het draait niet om de gezelligheid. Het gaat erom anderen te overtuigen dat jij de mooiste creatie hebt. De hele avond en volgende dag doorzeuren over de finesses van jouw ontwerp, totdat de koude kant er echt genoeg van krijgt. (Overigens: de mijne was echt het mooist, jaren 70 design, maar daar had het burgerlijk familiedeel geen boodschap aan).

- Gezellig: bijpraten met vrienden van lang, heel lang geleden en hen en jezelf weer herkennen.

- Glimlach: Lena in de net aangeschafte zandbak. Voorlopig wordt het object nog van de zijkant benaderd want zand is wel een beetje vies.

- Heerlijk. Eindelijk weer thuis. Tweede paasdag. De zon was verdwenen in de tuin, maar scheen nog wel op het dakterras. Sessie verplaatst. Witte wijn geopend. Die stonk naar rottend vlees dus dat is goed. Met R. gedronken op het goede terwijl Lena met haar rechterhand de bloemetjes aaide alsof het een schaapje was en in haar linkerhand krampachtig een ballon hield die ze nooit meer los zou laten.

- Zelfs die onleesbare scriptie van 106 pagina's die ik net nog heb doorgelezen kan mijn Pasen niet meer verpesten, nou, een beetje dan.

This page is powered by Blogger. Isn't yours?