<$BlogRSDUrl$>

2/11/2004

 
Beeld/ Muziek - Dans: 2-0

In de foyer liepen mooie mensen. Vrouwen van middelbare leeftijd met meisjachtige lichamen en opgestoken haar. Ze dragen veelal minirokjes met maillots. Ik zag veel voetbalshirts en doorkijkblouses. Een andere dominante stijl is om geheel in het zwart gekleed te zijn met alleen een opvallend sierraad om hals, heup of in het haar. Eén mevrouw had een heus vogelnest met vlindertjes in haar haar.
De mannen waren veelal artistiekerig en dongen allemaal naar de titel 'super friemel van het jaar'. Zelfs van achteren bezien straalde de eigenwijsheid van die mannen. Ja, we waren bij moderne dans.

We keken naar dans van Dance works Rotterdam, beeld van Struyken en luisteren naar muziek van Xenakis, live uitgevoerd.
Het was veel. De video's van Struyken waren spectaculair. De muzikanten op het toneel kon je niet alleen heel goed horen, maar ze liepen ook nog eens rond. Met al dat visueel en auditief geweld vergat ik gewoonweg naar de dansers te kijken. Maar als je goed keek, was het mooi.

Na afloop in de stromende regen op de fiets terug naar huis. Zwoegend tegen de wind zag ik op de Erasmusbrug opbollende jassen in felle kleuren voor me. Dansende fietsers als ballonnen tegen de wind.

This page is powered by Blogger. Isn't yours?