<$BlogRSDUrl$>

1/27/2004

 
Geen echte valse wimpers

De schoonheidsspecialiste onderwierp mij aan een kruisverhoor. Welke dagcreme gebruikte ik? Nivea?? Ze leek oprecht geschokt. Ja, kijk, als ik gezegd had Clinique, of van mijn part Clarence -twee belachelijk dure merken waarvan ik de aanschaf nog nooit had overwogen-, ja, dat had gekund. Maar Nivea kon echt niet.

Wat volgde was een verhandeling over dagcremes, verzorging en veroudering en daarbij overgoot ze haar informatie met pure wetenschappelijkheid. Ik kan het niet navertellen, maar kennelijk zaten in Nivea iets van zuren, schadelijke zuren. Als ik dat zou blijven gebruiken zou mijn huid aangevroten worden en spoedig in leren lappen langs mijn kaken hangen.

Na anderhalf uur wetenschappelijke kennisvergaring ging ik weg met een tasje producten en een rekening waar een modaal gezin een midweek van naar Center Parcs gaat.

Met de deurklink al in mijn hand informeerde ze welke make up ik gebruikte. Max Factor? Opeens voelde ik me een overjarige puber die maar wat op haar gezicht smeert. Ik durfde niet te vertellen dat ik al mijn spulletjes gewoon bij de Etos koop.
Zij kon de mascara van Dior aanraden hoorde ik nog net voor ik buitenstond.

Mascara is van vitaal belang, had de schoonheidsspecialiste mij voorgehouden dus het eerst in jaren en jaren kwam ik in een parfurmerie waar alle vrouwen met zo'n dikke laag poeder op hun gezicht lopen, dat ik niet eens kon zien of ze gebotoxed waren.

'Ik wil wel een mascara van Dior', zei ik in deze nieuwe wereld. De gepoederde dame vroeg welke ik dan precies wilde van Dior. 'De zwarte'. Ze lachte smalend om zoveel onwetendheid. Ze stalde alle modellen uit op de toonbank. Van de ene gaan je wimpers krullen, de ander verlengt ze en nog wat miraculeuze trucs. Met haar uitvoerige beschrijvingen ('nieuwe technologie, nee niet waterproof, maar wel regenproof') had ik uiteindelijk mijn keuze gemaakt.
Net voor het afrekenen zag ik: 'false lash effect.'
'Maar ik wil helemaal niet het effect van valse wimpers.'
'Het zijn ook geen echte valse wimpers hoor, het is een beetje zoals bij mij'
Ik zag de dikke spinnen met geklonterde pootjes bij de verkoopster.
'Doe mij dan toch maar een Dior met krultechnologie.'

This page is powered by Blogger. Isn't yours?