<$BlogRSDUrl$>

9/04/2003

 
't Gooi

Een vriendin van mij woont in 't Gooi. Ze woont in zo'n mooi meanderende straat, waar huizen staan met rieten daken. Alle huizen hebben oprijlanen met kiezelsteentjes die onder je voeten knisperen als je naar de rustiek groene voordeur loopt met koperbeslag voor bel en brievenbus.
En nu heb ik het dus met eigen ogen gezien. Het is allemaal waar wat men over 'het Gooi zegt. De mannen dragen in hun vrije tijd een bandplooi broek (soms olijk rood) met daaronder bootschoenen zonder sokken. Een polootje (Ralph Lauren) of een gestreept blousje met korte mouwen completeert het setje. De vrouwen zijn goed geconserveerd. Smaakvolle make-up. Goud in oren en om halzen. Hun kleding komt niet van H&M, maar uit leuke kleine boetiekjes, dat zie je zo. De kindertjes hebben echt de kinderen-voor-kinderen R en dragen vrolijke Oillily kleertjes.

Een aardig deel van de leidende klasse van politiek en bedrijf in Nederland woont in deze zeldzame biosfeer. Die hebben een volstrekt wereldbeeld dan de rest van Nederland. En die leiden en representeren ons dan. Dat kan niet goed gaan.

This page is powered by Blogger. Isn't yours?