<$BlogRSDUrl$>

8/21/2003

 
'...Met behulp van foto's en andere voorwerpen leer je je intiuitie verder te ontwikkelen en je energie gerichter te gebruiken...' Had ik zin in zo'n cursus, mailde Ingeborg. 'het is niet zweverig hoor'. Dat was het eerste teken van leven dat ik na zo'n 7 jaar van Ingeborg ontving.
Het verbaasde me niets dat ze weer met zo'n gekke cursus op de proppen kwam. Ze is inmiddels volleerd Reiki-vrouw, is bevoegd in allerlei zingevingstechnieken en kan je vorige levens foutloos reconstrueren. Maar het leuke van Ingeborg (zoals ik haar maar even voor het gemak zal noemen) is dat zij deze onuitstaanbare zweverij weet te combineren met no-nonsense van het snelste soort. Ze zit heel hoog in de boom bij een multinational, zo hoog dat ze recht heeft op een chauffeur van de zaak zeg maar. Specialisatie: crisismanagement en interimmanagement. Ze heeft wel wat weg van een slager. Een slager met kuiltjes in de wangen.

Ingeborg is niet alleen onorthodox, maar gewoon een beetje gek. In ieder geval behoorlijk onaangepast. Bovendien is ze creatief, heel erg slim en beschikt over een tomeloze energie. Ze slaapt soms weken achtereen 2, 3 uur per nacht, als ze werkt aan een interessant project. Ze kan zich met hart en ziel op zo'n projectje storten. Dat betreft niet alleen werk. Naast haar baan doet ze nog allerlei bestuuren en bestuurtjes, varierend van opvang van straatprostitutees, alternatieve tvproductiemaatschappijtjes tot rotary-achtige kringen. Als ze een idee heeft, voert ze het uit. Zo had ze een goed idee voor een t.v. programma. Inmiddels is het ontwikkeld en gaat binnenkort in productie. Of ze ziet een gat in de markt in de communicatie voor verzekeringen of iets anders grauws. Plan gemaakt en hup- verkocht. Of ze hoort dat de kinderopvang uit haar dorp dreigt te verdwijnen. Even de juiste mensen bijelkaar verzamelen en dan is het voorelkaar.

Ze heeft altijd rare friemels om zich heen die zij dan 'interessant' noemt. Zwevers die een voetreis naar India hebben gemaakt, reiki meesters, maar ook topsnelle managers en kunstenaars. Gewone mensen hebben haar graag in hun nabijheid omdat ze met sprankelende Ingeborg zelf minder kleurloos worden.

Ik had me in de afgelopen jaren wel eens afgevraagd of de verburgelijking ook Ingeborg in haar greep had gekregen die nu toch ook tegen de veertig is. Doorleven in dat tempo houdt toch niemand vol. Daarbij: ze is getrouwd (met een priester- dat blijkt dus te kunnen) en heeft net een tweede kindje op de wereld gezet.
Na haar wervelbezoek vandaag ben ik gerustgesteld: Ingeborg is nog steeds gek ('en mijn oudste dochter wilde niet in bed of in de box...het waren de spijlen die haar herinnerden aan de tralies uit een vorig leven' ) en weigert zich te conformeren. Haar truc is dat ze zich niet laat vastpinnen door status en zekerheden (' en toen vond ik mijn werk opeens een sleur worden en dat is niet goed. Werk moet wel een hobby blijven'). Dus weer alle zekerheden aan de kant geschoven en ze heeft zichzelf tot 1 oktober gegeven om iets nieuws te gaan doen. Ze is ervan overtuigd dat er wel wat op haar pad komt. En anders begint ze gewoon aan de uitvoering van een aantal ideeen die ze nog op de plank had liggen. Het staat vast dat ze geen 9-5 gedoe wil. Het moet wel leuk blijven.

Wat een verademing om iemand zo in het leven te zien staan.

This page is powered by Blogger. Isn't yours?